widgeo.net
Hidup ibarat Lilin, bila-bila masa sahaja akan terpadam..

Saturday, January 29, 2011

Atok Ramli

Atok Ramli Che Man

Hari ini MIS didatangi seorang customer yang berumur 77 tahun. Atok Ramli pada mulanya mengalami kemalangan dan mengidap kencing manis sudah hampir sebulan. Kerana tidak pergi untuk mendapatkan mana2 rawatan, luka yang di alami akibat kemalangan menjadi teruk dan ditambah juga dengan kencing manis yang dihidapinya.

  
Alhamdulillah, selepas pertama kali mencuba Mandian Ultrasonik, luka / kulit matinya sudah mula terkupas dan mudah dibersihkan. Bau yang terdapat di lukanya juga sudah hilang.

      
  
Atok Ramli kini membeli pakej mandian Ultrasonik sebanyak 10kali yang bernilai RM450 sebagai rawatannya.
 

Semoga Allah memberikan kesembuhan pada Atok Ramli.Ameen

Friday, January 28, 2011

Epidemik Batuk, Sakit Tekak dan Demam.

Singapura diserang epidemik. Bagaimana dengan kita di Malaysia?


 Kebelakangan ini ramai yang datang mandi buih kerana demam dan batuk. Hampir setiap orang yang kami jumpa mengadu sakit.


Kami di Mutiara Indah Spa  menyediakan mandian buih ultrasonik yang dapat membantu mengeluarkan toksik, membasmi kuman dan menguatkan imunisasi anda sekeluarga.Jemputlah ke spa kami untuk mencuba rawatan kaedah mandian di kolam air panas di tepi gunung berapi yang penuh dengan nilai terupatik. Terapis kami sedia membantu anda.
Link kami : http://mutiaraindahspa.blogspot.com/2010/07/fungsi-mandian-ultrasonik-terhadap-anda.html


(mandian buih ultrasonik)


Wahai rakyat Malaysia, mintalah perlindungan dari Allah yang menurunkan penyakit dan Dia juga yang menurunkan ubatnya. Berusahalah mencari ubatnya dan bersabarlah dengan ujian dariNya.


Friday, January 21, 2011
SINGAPURA ISTYIHAR BATUK, SAKIT TEKAK DAN DEMAM SEBAGAI EPIDEMIK: 20,000 PENDUDUK DAPATKAN RAWATAN SETAKAT INI

KENAIKAN mendadak pesakit mengalami batuk, sakit tekak dan demam di Singapura, telah memasuki tahap epidemik atau wabak.

Ini berikutan hampir 20,000 pesakit mendapatkan rawatan di Poliklinik negara itu sehingga kini dan kenaikan mendadak pesakit dikesan apabila angkanya mencecah 3,341 orang sepanjang minggu lalu.

Jumlah itu meningkat berbanding 2,842 orang pada minggu sebelumnya. Di negara itu, jumlah pesakit yang didafttarkan melebihi 17,032 orang bagi satu-satu jenis penyakit akan dikatogerikan sebagai wabak.

Kini angka itu dijangka akan terus meningkat dan Kementerian Kesihatan telah mengambil langkah perlu menangani wabak Acute Respiratory Infection (ACI) itu yang dikatakan datang menyerang rakyatnya secara tiba-tiba.-ST

Monday, January 24, 2011

D.I.Y : masker muka

membuat masker muka actually mudah dan murah.tak perlu berbelanja banyak untuk cantik. 
apa yang penting,anda haruslah bijak memilih jenis buah dengan kandungan yang sesuai untuk jenis wajah anda.


mula2 :-
hancurkan buah.
Bila hasil tumbukannya lumat
tambah yoghurt 
sapu pada muka n leher tanpa mengena mata


Diantara buah-buahan yang boleh dijadikan masker:


1) avokado
2) strawberry
3) almond
4) lemon/orange
5) anggur
6) betik
dan sebagainya


1) Strawberry Buah berwarna merah cerah ini banyak mengandung asam salisilat (salah satu jenis asam beta-hidkroksi yang membantu menegangkan kulit), silica, serta vitamin B, C,E, dan K. Dengan kemampuannya menyehatkan dan meremajakan kulit, masker strawberry baik digunakan untuk hampir semua jenis kulit. Penggunaannya boleh dilakukan dua kali dalam satu minggu)


2) BELIMBING DAN NENAS:
Kandunagn vitamin A dan C amat berkesan bagi mengecilkan pori-pori kulut wajah,menyegarkan sekali gus menyejukkan.Selain itu,kandungan mineralnya mampu mengurangi kelesuan dan mengatasi kulit berminyak

3) LABU DAN BETIK:
Buah Labu dan betik mengandungi vitamin C bagi mempercepatkan reproduksi sel-sel  kulit dan meningkatkan pertumbuhan kolagen.Selain itu,betik juga mengandungi papain manakala labu mengandungi mineral semula jadi yang bermanfaat bagi kekencangan kulit.

4) APRIKOT DAN PISANG:
Pisang yang kaya dengan vitamin C,Kalium serat dan zat besi memiliki kemampuan menghapuskan kulit.Panduan ektrak pisang dalam masker sesuai untuk kulit normal bagi mencecah kulit kusam selain menjadikan wajah segar dengan kulit lebih gebu dan terjaga kelembapannya.

5) TOMATO:
Tomato menghaluskan kulit. Mengandungi Vitamin C dapat melindungi kulit dan pengaruh sinaran matahari.Kisaran tomato yang dipupur ke wajah mengandungi asid yang bermafaat untuk mengecilkan pori-pori kulit.Selain itu,memakan tomato sebiji sehari membuatkan wajah bersri-seri.


6) MASKER TIMUN MENYEJUKAN KULIT:
Timun menyejukkan kulit. Ianya berkhasiat dan amat elok untuk kesihatan kulit.Amalkan memupur campuran parutan timun di kulit muka bagi mendapat hsil berkesan.
Related Posts with Thumbnails

order form (jom order di sini..)

Name:
E-MAIL(Email Address):
ALAMAT RUMAH(address):
NO TEL(phone no):
BARANG YG INGIN DIBELI(purchase order):
CARA BAYARAN(method of payment): bank in(cash deposit)
Maybank2u
cash
PENGHANTARAN(delivery): pos laju
pos express
self collection(ambil di Mutiara Indah spa)

This contact form was created by Freedback.